Простий рецепт для сніданку

Опубліковано: , в розділі Цікаве, Рецепти 03 Жовтня 2020 . .

Хочемо запропонувати вам цікавий варіант сніданку. Як завжди - легко, просто і швидко. А ще дуже смачно і трохи екзотично, бо одним із складових до нього є авокадо.

Цей фрукт став останнім часом надпопулярним! І це не дивно. Він - справжнє джерело вітамінів, амінокислот і поліненасичених жирів. Авокадо рекордсмен з вмісту вітаміну Е. Вживаючи його, ми захищаємо клітини свого організму від старіння і атаки вірусів. Вітамін С, яким його щедро обдарувала природа, допомагає зміцнити імунітет, зняти втому і дратівливість. Магній, кальцій, калій, залізо, що містяться в м’якоті авокадо зміцнюють нашу серцево-судинну і нервову системи. Цей чудовий фрукт очищає кров від шкідливого холестерину і знижує рівень цукру.

Завдяки його нейтральному смаку, з авокадо можна приготувати велику кількість страв. Авокадо розкривається не одразу. Його потрібно відчути. З ним потрібно знайомитись. Щоб потім полюбити на все життя. Масляниста текстура стиглого плода, ледве помітний молочно-горіховий смак, ледве помітний аромат сонця - принадність всього цього розкривається поступово.

Тости з авокадо та яйцем

Для приготування вам знадобиться:

  • 2 шматки житнього хліба
  • 1/2 авокадо
  • 1 яйце
  • 1 чайна ложка соку лимона
  • 2 листка базилика
  • сіль
  • перець
  • насіння для декорування
     

  

Спосіб приготування:

  • Шматочки хліба підсушуємо на сковороді без олії.
  • Яйце відварюємо, охолоджуємо і очищаємо.
  • Авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку. Ложкою обережно дістаємо м’якоть. Якщо плід дуже стиглий, то м’якоть можна розім’яти в мисці, окропивши соком лимона. Злегка присолити. Якщо авокадо щільне – нарізати скибочками.
  • На шматочки хліба покладіть авокадо, зверху - по половинці яйця, прикрасити можна базиліком та насінням, що більше смакує.

 

Тости з авокадо, помідорами і козячим сиром

Для приготування вам знадобиться:

  • 2 шматки зернового хліба для тостів
  • 1/2 авокадо
  • 50 г м’якого козячого сиру
  • 1 чайна ложка соку лимона
  • 1/2 чайної ложки оливкової олії
  • зелень цибулі
  • сіль
  • перець
     

  

Спосіб приготування:

  • Авокадо розрізати навпіл. Видалити кісточку. Ложкою відокремити м’якоть від шкірки. Після чого окропити соком лимона і посолити за смаком.
  • Розімніть авокадо виделкою до пюре з грубою текстурою.
  • Кожен шматок хліба обсмажте на сковороді з двох сторін до золотистого кольору, додавши мінімальну кількість олії.
  • Намажте пюре на хліб, додайте сир і дрібно нарізану цибулю. Приправте перцем і подавайте.

 

Отже варіацій такого сніданку є безліч. Можна використовувати та додавати складові за вашим смаком: яйце, томати, цибуля, спаржа, лосось та різноманітні сири.

Авокадо добре поєднується з м’ясом або рибою. Його можна вживати і вранці, в якості перекусу, і після тренування для відновлення сил. Неодмінним є одне - страви з авокадо завжди свіжі і легкі. Спробуйте!
 

Готуйте разом з Victorinox! 

Останнє оновлення: 03 Жовтня 2020
Інтернет-магазин швейцарських ножів © 2024