Хочемо запропонувати вам цікавий варіант сніданку. Як завжди - легко, просто і швидко. А ще дуже смачно і трохи екзотично, бо одним із складових до нього є авокадо.
Цей фрукт став останнім часом надпопулярним! І це не дивно. Він - справжнє джерело вітамінів, амінокислот і поліненасичених жирів. Авокадо рекордсмен з вмісту вітаміну Е. Вживаючи його, ми захищаємо клітини свого організму від старіння і атаки вірусів. Вітамін С, яким його щедро обдарувала природа, допомагає зміцнити імунітет, зняти втому і дратівливість. Магній, кальцій, калій, залізо, що містяться в м’якоті авокадо зміцнюють нашу серцево-судинну і нервову системи. Цей чудовий фрукт очищає кров від шкідливого холестерину і знижує рівень цукру.
Завдяки його нейтральному смаку, з авокадо можна приготувати велику кількість страв. Авокадо розкривається не одразу. Його потрібно відчути. З ним потрібно знайомитись. Щоб потім полюбити на все життя. Масляниста текстура стиглого плода, ледве помітний молочно-горіховий смак, ледве помітний аромат сонця - принадність всього цього розкривається поступово.
Тости з авокадо та яйцем
Для приготування вам знадобиться:
|
|
Спосіб приготування:
- Шматочки хліба підсушуємо на сковороді без олії.
- Яйце відварюємо, охолоджуємо і очищаємо.
- Авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку. Ложкою обережно дістаємо м’якоть. Якщо плід дуже стиглий, то м’якоть можна розім’яти в мисці, окропивши соком лимона. Злегка присолити. Якщо авокадо щільне – нарізати скибочками.
- На шматочки хліба покладіть авокадо, зверху - по половинці яйця, прикрасити можна базиліком та насінням, що більше смакує.
Тости з авокадо, помідорами і козячим сиром
Для приготування вам знадобиться:
|
|
Спосіб приготування:
- Авокадо розрізати навпіл. Видалити кісточку. Ложкою відокремити м’якоть від шкірки. Після чого окропити соком лимона і посолити за смаком.
- Розімніть авокадо виделкою до пюре з грубою текстурою.
- Кожен шматок хліба обсмажте на сковороді з двох сторін до золотистого кольору, додавши мінімальну кількість олії.
- Намажте пюре на хліб, додайте сир і дрібно нарізану цибулю. Приправте перцем і подавайте.
Отже варіацій такого сніданку є безліч. Можна використовувати та додавати складові за вашим смаком: яйце, томати, цибуля, спаржа, лосось та різноманітні сири.
Авокадо добре поєднується з м’ясом або рибою. Його можна вживати і вранці, в якості перекусу, і після тренування для відновлення сил. Неодмінним є одне - страви з авокадо завжди свіжі і легкі. Спробуйте!
Готуйте разом з Victorinox!