Рибний шашличок у маринаді з кокосу та лемонграсу від Мітча Барбекю
Для приготування вам знадобиться:
|
|
Маринад для цієї страви обрано з азійської кухні. Адже тонкий аромат лемонграсу у поєднанні з кокосовим молоком підкреслює смак страви, надає свіжості. Саме вони створюють настрій страви та симфонію смаку.
Отже для приготування маринаду потрібно підготувати лемонграс: виріжте тонкий шматочок з нижньої частини стебел лимонної трави і видаліть твердий зовнішній лист. Далі розріжте стебла навпіл і постукайте ними, щоб випустити аромат, а вже потім наріжте їх шматочками. Дрібно натріть спеції в ступці і обсмажте на сковороді без жиру, додайте лимонну траву і деглазуйте кокосовим молоком. Зменшіть температуру, тепер можна додати спеції. Настоюйте приблизно 10 - 15 хвилин, після чого дайте повністю охолонути.
Для страви було обрано сига, рибу з сімейства лососевих, за ніжний смак, легкість і дієтичність. Попередньо рибу філетують, ретельно перевіряють на дрібні кістки. Вже після чого потрібно промити рибу водою і обсушіть паперовим рушником. Потім помістіть у холодний маринад мінімум на 4 години, краще ще на ніч.
Якщо ви використовуєте шампури з дерева, краще їх попередньо підготовити, поклавши у воду на півгодини, перш ніж обсмажувати. Вийміть рибу з маринаду, трохи промийте і висушіть. Тепер можна нанизати рибні шматочки на шпажки.
Помістіть шампури під прямим нагріванням на решітку для грилю і готуйте близько 3 - 4 хвилин при закритій кришці. Розкладіть рибні шампури на тарілках зі свіжими гілочками трав, наприклад, чебреця та лимону.
Смакуйте разом з Victorinox!