Готуємо разом з Victorinox - Тартар

Опубликовано: , в разделе Интересное, Рецепты 07 Ноября 2020 . .

Звична їжа часто набридає, і в такі моменти з’являється бажання спробувати щось незвичайне, цікаве. Мінімум витраченого часу і максимум смакових вражень отримає кожен, хто вирішить потішити себе і близьких таким гастрономічним вишукуванням. Отже, не варто відкладати приготування тартару на потім, адже це можна зробити вже сьогодні.

Всесвітньовідомі кулінари знаються на цій страві, і кожен ресторан, який позиціонує себе як елітний, пропонує його у своєму меню. Але і в домашніх умовах приготувати таку страву цілком можливо. Більше того, це дуже просто!

Це не casual food, і ми не рекомендую їсти тартар щодня. Це була і є страва особлива, і для неї потрібна оказія - ну як мінімум пляшечка вина або шматочок вирізки екстра-класу.

Ця страва має на увазі не подрібнення м’яса у фарш, а рублення гострим ножом. Отут вам згодяться чудові ножі Victorinox. Прянощі та маринад потрібно використовувати обов’язково. Це відтінить смак і надасть більш тонкого аромату страві.

Як же приготувати тартар?
Передусім бажано дотримуватися наступних рекомендацій із вибору м'яса.

1. Виберіть безпечне м'ясо.

Це, мабуть, найважливіше правило.  Та все просто - перевірене м'ясо від перевіреного тваринного фермера, придбане у перевіреного постачальника або продавця. І тут тільки репутація допомагає вибрати.  Головне - купити в надійному місці, де безпека продукту насправді важлива.

2. Зберігайте в холоді.

Купити відмінну вирізку і провозити її 4 години в багажнику - епічне завершення кар'єри для найсвіжішого шматка м'яса. Або попросіть обернути в фольгу і покласти поруч трохи льоду, або використовуйте термосумку, або відразу додому. Щоб без холодильника не більше години.

3. Якщо вирішили приготувати тартар і виконали всі умови вибору, покупки і доставки додому, то підготуйте інгредієнти. Вони всі базові, ви зможете підібрати власні пропорції або свої фаворити. Цей рецепт - вдала версія, але на звання класичної вона не претендує. Тому що такої просто немає.

Отже, для приготування двох порцій нам знадобиться:

200 г яловичої вирізки
1 яйце
¼ цибулини
4-6 корнішона
2 ч. л. каперсів
1 ч. л. діжонської гірчиці (меленої)
1 ч. л. гірчиці в зернах
1/8 середнього перцю чилі
1 ст. л. оливкового масла
1 ч. л. соусу Ворчестер
За бажанням 2-3 краплі соусу Табаско і трохи петрушки
Сіль і перець за смаком


Крок 1

Оберніть м'ясо в плівку або пергаментний папір і покладіть у морозильну камеру хвилин на 20-30 – там воно має підмерзнути. Так буде зручніше нарізати.

Крок 2

Поки м'ясо охолоджується, перейдемо до решти продуктів. Тут все просто. Потрібно порубати дуже дрібно всі інші компоненти: цибуля, корнішони, каперси, перець чилі. Дрібно - це 1-2 мм, можна прямо посікти ножем. Спочатку овочі, потім м’ясо. Корнішони, каперси, цибулю та інші інгредієнти на ваш вибір слід нарізати дуже дрібно для однорідності страви.

Крок 3

Тим часом м'ясо підмерзло, і тепер його буде нескладно нарізати. Як різати? Дрібно! Спочатку поперек волокон на скибочки завтовшки 5 мм, потім соломкою завтовшки 3-5 мм, а після - кубиком. Звичайно, можна задіяти для цієї мети м'ясорубку, але це щось на кшталт використання блендера замість ручної праці. Зменшує душевність страви. Так що рубаємо ножем дрібно, уздовж і впоперек. М'ясо перетвориться на дрібний фарш.


Крок 4

Змішуємо м'ясо із заправкою і додаємо нарізані ще на другому етапі продукти - цибуля, каперси, корнішони, чилі. Тут можна ще трохи посолити, додати свіжомеленого перцю, хто бажає - Табаско і дрібно нарізаної зелені, наприклад, дрібку петрушки. Спробуйте - якщо смак збалансований, покладіть на 5 хвилин у холодильник, поки підготуємо гарнір.

Крок 5

Як їсти? З чим їсти? Ну, по-перше, тартар – це м'ясо, білок. А його добре їсти з овочами. Тому салатик з руколою (дуже «м'ясна» трава) і помідорами буде вельми доречним.

Друге - підсмажений хліб. Просто кусень хліба - це, звичайно, теж смачно, але спробуйте підсмажити хліб на вершковому маслі. На сковороду грам 40 (2 столові ложки) масла, розтопити, і коли почне шипіти - закинути хліб. Обсмажувати на середньому вогні з двох боків. Це смак Франції.

Крок 6

Приділіть час правильній подачі. Отримайте від страви й естетичне задоволення, оформлюючи її по всім правилам. Із подрібненої яловичини з соусами та спеціями сформуйте середню “шайбу” за допомогою кулінарного кільця та викладіть на тарілку. Зверху розбийте сире яйце та акуратно розкладіть хліб або овочі навколо м’яса.

Готується тартар на подив досить швидко, але подається, як вишукане блюдо разом з червоним сухим вином. Готуйте та смакуйте разом з Victorinox!

Последнее обновление: 07 Ноября 2020
Интернет-магазин victorinox.com.ua © 2020