Барбекю-рецепти від шефа - Овочі на грилі з соусом чімічурі

Опубликовано: , в разделе Интересное, Відео 20 Июля 2020 . .

 

Овочі на грилі з соусом чімічурі від Мітча Барбекю

Для приготування вам знадобиться:

  • 1 маленький баклажан
  • 1 маленький кабачок
  • ½ жовтого болгарського перцю
  • ½ червоного болгарського перцю
  • 1 червона цибуля
  • 1 перець чилі

    Для часникового маринаду:
  • 1 лимон
  • 1-2 зубчики часнику
  • 50 мл оливкової олії
  • дрібка солі та перцю

    Для соусу чімічурі:
  • свіжі чебрець, орегано та петрушка
  • 1 чилі
  • 50 мл оливкової олії
  • 1 ст.л. червоного винного оцту
  • дрібка солі та перцю

    Додаткові аксесуари:
  • чавунна сковорода для грилю

  

Овочі-гриль - це просто, швидко, корисно і надзвичайно смачно! Родзинкою рецепту на сьогодні є особливі соус та маринад. Соус чімічурі - дуже популярний латиноамериканський соус, який ідеально підходить для грилю. Свіжий і гострий - він відмінно підкреслює смак страви.

Попередня пдготовка дуже проста: потрібно вимити та підсушити овочі. Якщо у баклажанах не любите гіркоти, їх потрібно за пів години нарізати та посолити. Після чого видалити зайві вологу та сіль. Кабачки просто наріжте кубиками або шматочками зо 2 см. З перців потрібно видалити насіння, а вже потім нарізати соломкою. Також очистіть і дрібно наріжте цибулю. І все - овочі готові!

Для часникового маринаду: у лимона - очистити цедру, а потім вичавити. Часник - почистити і дрібно нарізати. Змішайте лимонний сік з оливковою олією, додайте часник і цедру, і вже тоді приправте сіллю і перцем. Залийте маринад поверх овочів приблизно за годину до смаження і добре перемішайте.

Соус чімічурі походить з Латинської Америки, а саме - з Аргентини. Тому основними його інгредієнтами є ароматна петрушка і пекучий перець чилі. Для соусу достатньо і їх, але можна збагатити його смак додаванням ароматних трав, що смакують саме вам. Обрані трави потрібно помити, просушити і нарізати. Половину перцю чилі розріжте по довжині, видаліть насіння і наріжте дрібними смужками. Оливкову олію і червоний винний оцет змішайте до однорідності, додайте смужки чилі, сіль та щойно змелений перець за смаком і ретельно перемішайте - соус готовий!

На розігрітій сковороді-гриль обсмажуємо овочі з невеликою кількістю олії при 200°С приблизно 5-7 хвилин. Готові овочі розкладіть по тарілках і подавайте разом з чімічурі.
У сезон пікніків соус чімічурі власного приготування - це відмінна альтернатива будь-якому магазинному соусу та новий смак звичної страви. Готувати - це просто!
 

Смакуйте разом з Victorinox!

Последнее обновление: 20 Июля 2020
Интернет-магазин victorinox.com.ua © 2020